• Lorem ipsum

Hygiënische speelkleden

28 Mar 2015

Hygiënische anti allergie speelkleden

Onderhoud en reiniging van speelkleden

Iedereen met kinderen heeft ze in huis : één of meerdere speelkleden of kindervloerkleden. Ze bestaan in talrijke kleurrijke ontwerpen rond een bepaald thema, een kinderfiguur, een patroon,... Ideaal om de kinderkamer dus op te vrolijken, maar bij de aankoop wordt best al een stilgestaan bij het onderhoud en reinigen van de speelkleden.


Onze nieuwe collectie speelkleden uit vinyl bieden heel wat voordelen :Hoe speelkleed schoonmaken ?


Een drankje morsen, een ijsje valt op het speelkleed, uw zoon of dochter heeft een ongelukje,... Het is snel gebeurd en hoe je het ook tracht te voorkomen elk speelkleed wordt wel eens vuil of vies. Met onze collectie hygiënische speelkleden uit vinyl is dit geen probleem. Het vuil of de vloeistof blijft op het speelkkeed liggen en dringt er dus niet in. Met een eenvoudige vochtige doek of een keukenhanddoek kan u het speelkleed mooi afvegen. Daarna kan er gewoon zorgeloos verder gespeeld worden.Bestaat een anti allergisch speelkleed ?


Heel wat fabricanten van speelkleden beweren dat hun speelkleden anti allergisch zijn. Een vloerkleed of speelkleed met pool kan nooit 100% anti allergisch zijn. Anti allergische reacties kunnen immers verschillende oorzaken kennen.

  • Fijnstof : er zijn inderdaad bepaalde garens die het fijnstof beter gaan bijhouden en vasthouden dan klassieke garens. Maar om het fijnstof ook effectief te gaan verwijderen moet men het speelkleed heel grondig en heel diep gaan reinigen Dit is zeker geen evidentie met gewone huishoudelijke toestellen. Een gladde ondergrond is veel gemakkelijker schoon te houden en hierdoor scoren onze collectie speelkleden uit vinyl dus zeer goed.
  • Huisstofmijt : Kinderen en volwassenen met bepaalde allergiën of astma worden afgeraden vloerkleden of speelkleden met pool in huis te halen. Zeker voor kinderen kan dit slecht nieuws zijn, want welk kind speelt nu niet graag op een speelkleed. Een speelkleed met ee, leuk ontwerp zorgt immers ook voor de educatieve ontwikkeling en bevordert de sociale vaardigheden van uw kind. Op een vloerkleed of speelkleed met pool (welke garens ook gebruikt werden) kan men deze huisstofmijt nooit volledig verwijderen. Ook op dit punt scoren onze hygiënische speelkleden in vinyl zeer goed.

Conclusie : bij allergie of astma wordt beter geen klassiek speelkleed met pool gebruikt, maar een speelkleed met gladde, vlakke bovenkant welke gemakkelijk en grondig kan gereingd worden.


Een speelkleed voor kinderdagverblijf of school


Een speelkleed voor kinderdagverblijf of school voldoet best aan verschillende voorwaarden. Er wordt hopelijk veel op gespeeld. Het speelkleed moet dus slijtvast zijn en gemaakt zijn uit kwalitatieve materialen. Speelkleden uit slijtvast vinyl zijn hier dus ideaal en zullen ook in een school of kinderdagverblijf voor jaren van plezier zorgen.

Een ongelukje is snel gebeurd, dus moet het speelkleed ook gemakkelijk en vlot te reinigen zijn. Wanneer vocht, etensresten, vuil,... in het speelkleed of vloerkleed dringt, is dit nog moeilijk te reinigen. Sommige speelkleden of vloerkleden kan men wel in een wasmachine wassen, maar dit is omslachtig en zorgt voor heel wat extra werk. Voor grotere speelkleden is dit ook niet evident. Ook hier voldoen hygiënische speelkleden of vloerkleden uit vinyl aan alle verwachtingen. Met een vochtige doek kunnen ze heel gemakkelijk schoon gehouden worden. Er kan ook niets indringen in het speelkleed waardoor dit speelkleed altijd een heel hygiënische omgeving blijft om op te spelen.


Uren educatief en fantasierijk spelen

 
Op een speelkleed met print kan er uren fantasierijk gespeeld worden. Onze hygiënische speelkleden hebben geen dikke of hoge pool. Uiteraard goed voor de hygiëne, maar ook heel bevorderend voor het speelplezier. Uw kind kan immers veel gemakkelijker spelen op een gladde ondergrond. Puzzels leggen gaat veel beter, auto's rijden vlotter, figuurtjes in duplo, playmobil,... blijven mooi recht staan... Kortweg deze speelkleden zorgen voor jarenlang speelplezier.


Meer weten over onze hygiënische speelkleden uit vinyl ? KLIK HIER

Wij verkopen ook aan scholen en kinderdagverblijven. Contacteer ons voor meer informatie.Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter